Jak zawsze szybkie i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia.
- 12 – 16 suszonych daktyli
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych,
- 2-3 łyżki ksylitolu (miód/syrop)
- 4 łyżki oleju kokosowego (nierafinowany)
- 150 – 200 g płatków owsianych
- 2 łyżki kakao
- 2 garści orzechów włoskich
Spód:
Daktyle zalewamy gorącą wodą na co najmniej 15 – 20 minut (im dłużej, tym będą bardziej miękkie). Blendujemy na gładką masę daktyle z wiórkami kokosowymi i olejem kokosowym (2 łyżki). Wykładamy gęstą i lepką masę na spód blaszki wyłożonej papierem, a następnie umieszczamy w lodówce.
Górna warstwa:
Płatki zalewamy niewielką ilością gorącej wody i pozostawiamy do jej wchłonięcia. Ostygnięte blendujemy wraz z kakao, ksylitolem i olejem kokosowym (2 łyżki), opcjonalnie na sam koniec dołączamy orzechy.
Wykładamy na wcześniej przygotowany spód i pozostawiamy w lodówce na kilka godzin (jeśli tyle wytrzymacie), ozdabiamy migdałowymi lub kokosowymi płatkami:)
Smacznego:)
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?